Fitnessen tijdens de schooluren dankzij HUPHUP

Fitnessen tijdens de schooluren dankzij HUPHUP

Diestse scholengroep krijgt fitnesstoestellen van gezondheidsclub

Fitnessen tijdens de schooluren, voor menig leerling zou het een welkome afwisseling zijn. Jammer genoeg is het inrichten van een eigen fitnessruimte financieel geen haalbare kaart voor de meeste scholen. Maar dat is buiten gezondheidsclub HUPHUP gerekend, die onder andere de Scholengroep KSD in Diest van gratis fitnesstoestellen voorzag. Vandaag wordt de gloednieuwe fitnessruimte in Diest alvast feestelijk geopend.

Traditionele krachttrainingstoestellen, een heel aantal spinningfietsen: de sporthal van de Diestse Scholengroep KSD werd de voorbije periode omgebouwd tot een heuse fitnessruimte. En die wordt vandaag officieel geopend. “Toen we het aanbod zagen van gezondheidsclub HUPHUP, dat een nieuwe thuis zocht voor een aantal toestellen, hebben we niet lang geaarzeld,” klinkt het bij pedagogisch directeur van de derde graad, Renilde Verboven. “Een welkome manier om het aanbod voor onze leerlingen te verruimen. Niet alleen zullen de leerkrachten het gebruik van de toestellen integreren in hun lessen, we stellen de toestellen ook ter beschikking tijdens de pauzes. Ideaal dus voor leerlingen die graag wat extra willen bewegen.”

Nieuwe bestemming
Raf Swerts, kinesitherapeut en oprichter van HUPHUP, legt uit hoe hij op het idee kwam om de toestellen weg te schenken:

“HUPHUP is geen klassieke fitnesszaak. Onze coaches zijn getraind om klanten volgens een wetenschappelijk bewezen methode vooruit te helpen. Zo stimuleren we iedereen, op maat, om meer te bewegen. Recent kochten we nieuwe toestellen aan die bij deze methodiek aansluiten. Maar een aantal van onze andere toestellen was nog perfect bruikbaar. Natuurlijk konden we ze ook verkopen, maar het leek ons nog veel leuker om ze weg te schenken aan een aantal scholen. Zij beschikken immers vaak niet over de budgetten om zulke toestellen aan te schaffen. Daarom besloten we om een oproep te lanceren bij een aantal middelbare scholen. De Diestse Scholengroep KSD reageerde, net zoals De Dageraad in Kortessem en De Kids in Hasselt.”

 

Over HUPHUP
HUPHUP is het geesteskind van kinesist Raf Swerts. In zijn zoektocht naar een manier om zijn patiënten naast hun kinebehandeling nog beter te kunnen helpen, kwam hij in 1995 in contact met de Milon-methode. Dit is een toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde manier van bewegen en trainen. Al snel was de basis gelegd en richtte hij in 2002 EasyFit op. In 2019 werd de naam van de keten, die ondertussen 22 vestigingen telt in België, veranderd naar HUPHUP. Door zijn unieke aanpak, een combinatie van Milon en de HUPHUP-coaching, is HUPHUP geen klassieke fitnesszaak. Doel van HUPHUP is om een laagdrempelige gezondheidsclub te zijn voor iedereen, waar je eenvoudig, veilig en resultaatgericht kunt sporten. Tegen eind 2022 wil HUPHUP een 100-tal coachcentra runnen in de Benelux. 

Voor meer info
RCA I Kirsten Van de Werf I kirsten@rca.be I 011 590 590 I 0492 12 77 54 I www.rcapress.be
Hup Hup I Ann Houbrechts I ann.houbrechts@huphup.be I 0492 23 40 97 I www.huphup.be

 

Over HUPHUP

Raf Swerts studeerde Kinesitherapie en manuele therapie en was 15 jaar actief als kinesitherapeut. In 1995 richtte hij Fitness & Health op, zijn eerste fitness met toen al de nadruk op sporten om gezonder te worden. Fitness & Health werd later EasyFit om het gemakkelijke karakter van sporten in de kijker te zetten. De keten groeide uit tot 35 clubs in Vlaanderen. 24 van deze clubs worden nu omgevormd tot HUPHUP centra. Nederland volgt in september dit jaar met 8 clubs en tegen eind 2020 is de ambitie een 100-tal HUPHUP centra over de Benelux te openen. 

HUPHUP